top of page

Édesszájúak figyelmébe: pénteken rétesház nyílt Sződligeten

A Mi Rétesházunk névre hallgató rétesező Gödöllő után Sződligeten is üzletet létesített.Pénteken került sor a sződligeti "A Mi Rétesházunk" első nyitvatartási napjára. Rétesház Sződligeten? Igen, jól olvassuk, rétesház Sződligeten! A Dunai fasor 2. szám alatt minden nap 10 és 18 óra közötti nyitvatartási időben lehet réteseket, süteményeket, kávét, és szörpöket fogyasztani, vásárolni az üzlet Facebook-bejegyzése szerint.


Gödöllői hagyomány


A Mi Rétesházunk weboldala szerint a gödöllői rétesezőbe betérő vendég nem csak egy egyszerű süteményt kap, hanem egy darabka gödöllői hagyományt, amelyet generációk óta ápolnak és cukrászaik kézzel készítik, nyújtják. A hagyományos, mondhatni, kötelező rétesek mellett pedig egészen különleges ízesítésű süteményekhez is hozzá lehet jutni - ez legalábbis igaz a gödöllői cukrászatra, így feltételezhetően a sződligetire is.


"A Mi Rétesházunkban a réteskészítés művészetét és a helyi hagyományokat ötvözzük, hogy a legfinomabb, legropogósabb és legízletesebb réteseket kínálhassuk vendégeinknek."

- olvasható a weboldalon a rétesező leírása. Az, hogy a helyi, tardícionális hagyomány alatt mire gondolnak, a szerkesztőségben sem volt eldöntött, mert akárhogy kerestük, nem találtunk külön rétestörténelmi eseményt Gödöllőn, annyi viszont bizonyos, hogy több rétesező is működik a városban.


Mindenesetre, már Sződligeten is kipróbálhatjuk az ezek szerint egészen jelentős múlttal bíró gödöllői rétest - igény szerint akár a Sződligetiek.hu csapata is teszteli a helyet, mert a rétesre nem lehet nemet mondani...


Kiemelt kép: Facebook


0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentarios


bottom of page