top of page

Újra látogatható a sződligeti Mesetó

Az árvízhelyzet miatti takarítási és helyreállítási munkálatok befejeződtek, újra fogadják a látogatókat.A Sződligeti Sporthorgász Egyesület által fenntartott és működtetett sződligeti Mesetó az elmúlt években Sződligetet többször országosan is hírbe hozta, nem is csoda: az egyedülálló táj, a mesés házikók és a nyugodt, érintetlen környezet igen ritka látvány, különösen ilyen közel a fővároshoz.


Az elmúlt hetek árhulláma miatt azonban a Duna felduzzasztotta a Sződrákos-patakot is, amely így kilépett a medréből, emiatt a tó környezete is felázott, több helyen a part is beomlott. Az árhullám tetőzése után pár napnak el kellett telnie, hogy a megfelelő helyreállítási munkák befejeződjenek és a talaj is száradjon, de úgy tűnik, ez megtörtént, mert csütörtökön az egyesület közösségi-oldalán jelezte:


Örömmel közöljük Önökkel, hogy a horgásztó ismét látogatható nyitvatartási időben. Minden szombaton és vasárnap 9-15 óráig szeretettel várjuk a látogatókat.

A tóról nemrég készítettünk téli fényképgalériát, amit itt lehet megtekinteni, az árhullámról pedig itt is beszámoltunk.


Kiemelt kép: Sződligetiek.hu

0 hozzászólás

Comentários


bottom of page