top of page

A Zöld Menedék kutyasétáltató napot szervez, hogy minden kedvenc gazdára találhasson

Az alapítvány célja az örökbefogadói programmal, hogy gazdára találhassanak a menhely védencei.Az idei év első kutyasétáltató programját rendezi meg Vácon a Külső Rádi úti telephelyén a Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány - írta a 0627.hu.


Az 1993-ban alakult szervezet Vác és környékének egyik legjelentősebb állatmenhelye, ráadásul kiemelt ismertséggel is bír a régióban. A most hirdetett program célja az, hogy a Zöld Menedék védencei minél hamarabb gazdára találjanak, kimozdulhassanak a szokásos környezetükből. Akár pórázon is lehet sétáltatni az állatokat, illetve fotókat is lehet róluk készíteni, ezáltal is elősegítve a lehetséges gazdára találásukat.


A január 13-án, szombaton 10 órától megrendezett program keretében a menhely működésébe is be lehet pillantani, de fontos, hogy a program regisztrációhoz kötött, amelyet az alapítvány Facebook-eseményénél lehet megtenni.


2019-es hírek szerint nagyjából 30 ezer kutya élhet Magyarországon menhelyeken, de ennél sokkal több kóborállat lehet - egyes becslések szerint akár tízszer ennyi négylábúról is beszélhetünk.


2013 óta kötelező mikrochippel ellátni állatainkat, de sokszor még így sem tudják hazajuttatni a kutyusokat.

0 hozzászólás

Comments


bottom of page