top of page

Családi- és sportdélután volt pünkösdvasárnap a Duna-parton


A kötetlen programot a Sződligeti Civilek szervezték, spontán módon. Helyszíni beszámoló.Pünkösdi családi délután - ezzel a címmel hirdették meg a Sződligeti Civilek szombaton délután a másnapra tervezett programot a Duna-parthoz, a nagyrétre. A vállalkozás merésznek is nevezhető, hiszen egy nappal a program előtt meghirdetni az eseményt magában hordozza a sikertelenség esélyét is. Erről kérdeztük a helyszínen Molnár Dávid Örs képviselőjelöltet, aki elmondta: "Mi is csak tegnap találtuk ki ezt a kis összejövetelt, mert láttuk, hogy nincs semmilyen családos, gyerekes program a hétvégén Sződligeten. Miért ne csináljunk egyet gyorsan mi?" - tette hozzá.


A program egyébként tényleg kötetlenre sikerült:


hangulatos zene, a réten futkározó gyerekek sokasága, színes sárkányok az égen, társasjátékok - így lehetne jellemezni a Duna-parti eseményt.

A néhány felállított sátorhoz folyamatosan érkeztek a kisgyerekes családok, a beszélgetni vágyó idősebbek, de még turistákkal is találkoztunk. A 15 órás kezdéskor még leginkább a szervezőket lehetett látni, akik megrakodott kocsikkal érkeztek és pillanatok alatt babzsákok, plédek színesítették a rétet. Olyan játékokat is ki lehetett próbálni, mint az Unikornisok - a rémes ménes, vagy a Petanque. A szomszédos Parkterasz büfében közben szintén sokan vendégeskedtek, így a délután folyamán igazi pezsgő élet bontakozott ki. Nem is csoda, hogy a tervezetten 18 óráig tartó esemény csak hét óra körül ért véget.


"Nem sietünk sehova, élvezzük ezt a jó időt és a gyerekek örömét"

- mondta kérdésünkre később Molnár, aki maga is gyerkőcöstül jött ki, majd gyorsan odébb is állt, mert épp a fociban volt rá szükség. A helyszínen egyébként ott volt a Sződligeti Civilek csapatának jelentős része és Somogyi István polgármester-jelölt is.


"Jó látni, hogy a kampányban ilyet is lehet szervezni és legalább itt nem az utálat ömlik" - mondta kérdésünkre egy járókelő, aki azt is hozzátette, hogy lehetne gyakrabban önkormányzati választás, mert azóta felpörgött a közösségi élet is.


A Sződligeti Civilek jelöltjeiről itt írtunk, Somogyival készült kampánykezdő interjúnkat itt lehet elolvasni.


 
Ez a VOKS24, a Sződligetiek.hu önkormányzati választási rovata, ahol minden érdekességet és fontos hírt megtalálsz a voksolással kapcsolatban.
 

コメント


bottom of page