top of page

Ismét teljes többséget kapott a Tiszta Forrás a testületben

Ha kitöltik a ciklust, 19 évig lesznek többségben úgy, hogy ezalatt egyetlen más szervezet képviselője sem látott bele a működésbe.Juhász Béla győzelmével prognosztizálhatóvá vált, hogy a Tiszta Forrás képviselői sem kapnak sokkal kevesebb szavazatot - a papírforma végül érvényesült és ismét 100%-os testületi többségnek örülhet Juhász csapata. A Sződliget méretű településeken ugyanis nincsen kompenzációs lista és ennek eredményeként nem veszik figyelembe a vesztes fél szavazatait, az első győz elve érvényesül.


A Tiszta Forrás jelöltjei közül Huszti Szilvia Judit kapta a legtöbb szavazatot, majdnem 1400-at.

Bár a jelöltek többsége nem örvend nagy ismertségnek, a polgármester szavazataival kényelmes előnyt szereztek a Sződligeti Civilek képviselő-jelöltjei előtt (ott Molnár Dávid Örs és Ókovács Benedek kapta a legtöbb szavazatot, 1000 körül).


A testület működésében sok változás nem várható, hisz több olyan képviselő is nyerni tudott, akinek a neve sem hangzott el jóformán az elmúlt 5 évben, pedig második ciklusukat kezdik meg. A Civilek részéről Ókovács Benedek kampányfőnök a Facebookon írt hosszabb gondolatsort. A jelölt azt írta,


"Bár a testületi arányok látszólag nem változtak, nem maradt minden ugyanúgy. Együtt a csapat, a szomorúságot pedig munkába fordítjuk, mert megérdemli a küzdést, a munkát és a közösségeink szeretetét és tiszteletét Sződliget. Ez az otthonunk, hova hátrálhatnánk?"

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page