top of page

Juhász Béla is indul az önkormányzati választáson

A hivatalban lévő polgármester újrázni szeretne, mert "sötét erők gyülekeznek".Rövid videóban jelentkezett a minap sződliget polgármestere, Juhász Béla - a polgármester üzenetében bejelentette: ismét indul az önkormányzati választáson, mégpedig a Tiszta Forrás Egyesület színeiben. A bejelentés nem érte váratlanul a helyi közéletet követőket, annak ellenére sem, hogy voltak olyan pletykák, melyek szerint a Demokratikus Koalíció Juhászt Vácon indítaná Matkovich ellen. Ezekről most kiderült, hogy nem voltak igazak - bár a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Sződligeten több lista szerint is az "összefogott ellenzék" indít polgármesterjelöltet. Arról, hogy egyszerre hogyan lehetséges mindkettő, is szívesen beszélgettünk volna Juhásszal, azonban nagyinterjúnk felkérésére továbbra sem kaptunk választ.


A videóban elhangzott: "Az elmúlt 14 év alatt soha, egyetlen pillanatig sem éltünk vissza a ránk bízott hatalommal." A polgármester hozzátette, hogy ennek is köszönheti Sződliget a kimagasló fejlődését, majd ismét felidézte azt a nagyjából 10 éves toposzt, amely szerint Sződligetre mindenki a régió "bezzeg-településeként" hivatkozik.


"Úgy érzem, sötét erők gyülekeznek Sződliget körül"

- váltott drámaibb hangszínre a polgármester, aki hozzátette, hogy meg kell védeni az elért eredményeket, sőt, még tovább kell fejlődni. Külön kiemelt célokat, terveket nem sorolt fel, de általánosan fejlődni kellene - "ezt nem bízhatjuk olyan emberekre, akiknek úgy kell ez a feladat, mint púp a hátukra" - utalt ezzel kihívója, Dr. Somogyi István egy több hónapos olyan nyilatkozatára, amelyben arról beszélt, hogy neki nincs anyagi szüksége a polgármesteri tisztségre, mivel szilárd egzisztenciát teremtett magának, és elismert közösségszervezőként is.


"Komoly időben komoly emberre van szükség" - foglalta össze Juhász, majd bizalmat kért mindenkitől csapata számára. Jelölteket az egyesület még nem jelentett be, de hamarosan ez is várható, mivel alig 2 hónap van hátra a szavazásig. A héten közben sorra jelentette be képviselőjelöltjeit a Somogyi vezette Sződligeti Civilek csapata. Somogyival, aki 20 év közösségszervezés után civil jelöltként indul, a héten készítettünk nagyinterjút, amelyet itt lehet elolvasni.


 
Ez a VOKS24, a Sződligetiek.hu önkormányzati választási rovata, ahol minden érdekességet és fontos hírt megtalálsz a voksolással kapcsolatban.
 


Kiemelt kép: Juhász Béla a DK pártalapítványának konferenciáján | fotó: DK

1 hozzászólás

1 Comment


Amit meg lehet tanulni a vetélytárstól azt meg is kell. Ezalatt a mozgósítást, a marketinget értem. Állítólag szombat délelőtt terveztek egy kávézást a Fő téren,. Kihez jutott el ez a program? Ki tud róla? Látom a Zöldliget-Baráti Kör Sződligetért Egyesület bejegyzéseihez írt kommenteket. 2 - 3 fő. Ez semmi. Vagy nem jut el azokhoz, akik változást szeretnének, vagy valami nem jó az oldal működtetésével. Ha szombat délelőttre terveztek valamit szervezzetek!!!!

Like
bottom of page