top of page

Juhász egyszerre nyert civilként és DK-s megyei indulóként is

Dupla győzelem született vasárnap este.A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 100%-os feldolgozottságnál 58-42 arányban Juhász Béla nyerte a polgármester választást Sződligeten. Dr. Somogyi István vasárnap este telefonon gratulált és a Facebookon azt írta, bár szűkült a különbség, de ez most nem volt elég. Juhász 2010 óta Sződliget polgármestere, az elmúlt választásokon valóban mindig nagyobb volt a szavazatkülönbség.


Idén nagyjából 400 szavazattal szerzett többet Juhász, mint kihívója. Somogyi is több mint ezer szavazatot kapott - ennyi voks sosem érkezett még Juhász egy kihívójára sem.

A választási részvételi adatok Sződligeten kimagaslóan magasnak bizonyultak, a 65 százalékot is meghaladták, azaz jóval az országos átlag fölött mentek el szavazni a sződligetiek. Az látszik, hogy a Sződligeti Civilek mozgósítása jól sikerült, mert kihívóként az eddigi legnagyobb szavazatszámot tudták összehozni, de ez nem változtatott a testület felállásán. Ráadásul Juhász is tudta növelni, kicsivel ugyan, a szavazói számát.


A választás legfurcsább képe az lehetett, amikor Juhász értesült, hogy lokálpatrióta civilként helyben ismét nyert és, hogy egyszerre a DK területi listáján is helyet szerzett.

1 Comment


Somogyi Pista úriemberhez méltóan ismerte el vereségét, ami szerintem GYŐZELEM volt, mert ilyen szintű összefogásra, találkozókra, programokra és ki merem jelenteni barátságok kötésére soha nem volt példa. És ez a lényeg, remélem amit ez a csodás csapat csinált, azt a példát követni is fogják. A civil szó, náluk igazi tartalmat jelentett. Köszönöm nektek és hajrá Sződliget.

Like
bottom of page