top of page

Már el is kezdték a visegrádi Silvanus felújítását

A Hotel Silvanus szerda reggel közölte: "Talpra állunk."



Március 9-én tűz ütött ki a visegrádi Hotel Silvanusban, ahonnan több mint 200 embert kellett kimenekíteni - erről az Index számolt be. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de jelentős károk keletkeztek az épületben, aminek tehát most megindul a helyreállítása.


A Panoráma útra riasztották a tűzoltókat, akik nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és órákon át viaskodtak a lángokkal. A szálloda igazgatója, Pintér Róbert elmondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet.


Hozzátette, hogy jelentős kár keletkezett, és szerinte a könnyűszerkezetes tetőt ki kell cserélni.

A panorámájáról híres Hotel Silvanus többször is írt a történtekről a közösségi felületein, vasárnap este pedig azt közölték, hogy senkit sem bocsátanak el, mivel minden munkatárshoz ragaszkodnak, továbbá leírták, hogy kollégáikkal közösen megkezdték a megközelíthető helyek rendbetételét.





Pintér Róbert egy interjúban kijelentette, hogy „Talpra állunk!”, ugyanis elmondása szerint az egyébként már egyszer 2008-ban is leégett hotel dolgozói ezt a szlogent választották a tűzeset napján. Az igazgató számítása szerint egyébként a hotel akár már fél éven belül újranyithat, a helyzethez képest tehát mindenképp optimistán látja a dolgokat. Hozzátette, most kényszerszünetet tartanak és bezárnak, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb újra tudják fogadni a vendégeket. A szálloda ezen kívül köszönetet mondott a vendéglátóknak és hoteleknek az önzetlen felajánlásokért.


A Silvanus több mint 50 éve, 1971-ben nyitotta meg kapuit a vendégek előtt Visegrádon és a Dunakanyar legjobb kilátású szállodájaként van számontartva.

A tűz idején is szinte minden szoba ki volt adva, így arra lehet számítani, hogy a felújítás után gyorsan helyreáll majd a vendéglátóhely forgalma.


Kiemelt kép: Ladóczki Balázs - Origo

0 hozzászólás

Comments


bottom of page