top of page

Mi vagyunk a Sződligetiek.hu, Sződliget első netes híroldala!

Ez minden, amit tudni akartál a Sződligetiek.hu terveiről. De ha nem, az se baj.


Még sosem volt ilyen! Híroldal-szerűség indul el a mai nappal az online térben, ami ugyan egyetemes, de mégis kicsit Sződliget-központú jelen esetben. A közös tudás szerint még nem volt alkalom sződligeti érdeklődésű híroldal létrejöttére vagy működésére, ezért a mai nappal mindenképpen valami új kezdődik. Na, de elég a nagy szavakból, lássunk valamit a konkrét célokról is!


A sorból kilógva


A Sződligetiek.hu nem egy egyszerű helyi híroldal lesz. Abból van a környéken elég, sok feszültség és csatározás kíséretében. Amikor belevágtunk, eldöntöttük, hogy mi nem ilyen platformot fogunk építeni. Ennek megfelelően a szájt híroldal-felületén leginkább kulturális-, közösségi- és helytörténelmi fókusszal fognak anyagok, ajánlók megjelenni. Az oldal nyitottságát mutatja, hogy szerkesztőink mellett szeretnénk vendégszerzőknek is felületet adni, ezáltal pedig igazán sokszínűvé varázsolni ezt a weblapot.


Az oldal kérdések feltevését vállalja, a válaszokról a sződligetieket kérdezzük. Nem fogunk lejáratni, se feszültséget kelteni, arra már pont elegen vannak. Fogunk viszont képet mutatni, tükröt tartani és ajánlani, kérdezni mindenkitől és korrekten hozzáállni mindenkihez. A fair play jegyében működünk és ezt a végletekig komolyan gondoljuk.


Figyelem ott, ahol nem volt


Az oldal aktuális igyekszik lenni, bár - miután nem fizetett szerkesztőink vannak, hanem önkéntesek saját élettel, napirenddel, állással és tanulmányokkal - ez nem fog mindig versenyre kelni a hivatásos orgánumokkal. Sok tartalmunk pedig nem aktualitáshoz fog kapcsolódni, hanem pontosan az állandósághoz és a jelenléthez.


Emberek, célok, kezdeményezések, amik jelen vannak a község életében, de nem vagy alig vesszük észre őket.

Az oldal kiadója a ZöldLiget - Baráti Kör Sződligetért Egyesület, a kezdetektől különválasztjuk viszont az egyesületi oldalt és a hírszekciót. Külön csapat kezeli a megjelenő írásokat, teljes szerkesztői szuverenitással és szabadsággal.


Az oldal témáit szerzőink választják, de természetesen mindenre nyitottak vagyunk, ami érdekli a helyieket és megvalósítható az oldal szerkesztési elvei mellett. Minden ilyen ötletet Facebook-profilunkon és email-ben is várunk!


Ez egy egyedülálló lehetőség, hogy megmutassuk, mennyi közös értékünk van nekünk, sződligetieknek. Arra invitáljuk hát az Olvasót, hogy tartson velünk és ha úgy értékeli, segítse működésünket Patreon-felületünkön!


Jó olvasást kívánunk!


A Sződligetiek.hu szerkesztői

1 hozzászólás

1 Comment


Remélem, ha ti már ilyen hatalmas munkát beletesztek - amihez a legnagyobb tisztelettel gratulálok - sokan fogják olvasni, hiszen nekünk értünk készült!

Like
bottom of page