top of page

Olyan szorgosak lettek a környék önkormányzatai, hogy csak ámulunk

Frissítve: márc. 15.

Virágos főterek, ároktakarítás, nagy átadók és bejelentések, előkerült tervek: Sződligeten és a környéken is megindult a választásokat megelőző jóhír-cunami.


 

Virágok a főtér ládáiban, kitisztított árkok, karbantartások a település számos pontján – Sződliget önkormányzata minden bizonnyal a villámléptű Flash nyomdokaiba léphetett és rohamtempóban érkeznek a jó és annál is jobb hírek – hosszú évek kihagyása után programok vannak a közösségi házban, még akkor is, ha akadnak notórius el nem jövők. Hasonló az a kedves történet is, miszerint az önkormányzat már 10 éve tervez egy nagyobb közösségi házat, csak sosem jött igazán szóba. Az előkerült tervet, amiről az általunk megkérdezett, témában jártas személyek nem hallottak még soha, az önkormányzati Sződligeti Hírforrás vezető anyagként hozta, viszont erről bizonyára nem egyeztettek Kékesi Gábor alpolgármesterrel, aki elég másképp nyilatkozott a tárggyal kapcsolatban nem is olyan régen. A példák tehát sorjáznak, de összességében nincs új a nap alatt: jönnek a választások.


 

Csak június 9-ét vészeljük át

 

Nemcsak Sződligeten durrantották be az átadás-bejelentés generátort, a környék településein is hihetetlen jólét kezd beköszönteni pár hónappal a szavazás előtt: ismeretes, a június 9-én megrendezésre kerülő választáson egyszerre lehet majd az Európai Unióra és a lokális vezetésre is hatást gyakorolni. Mini-körképünk következik két szomszédos településről.

 

Vác – a választókörzet legnagyobb településén idén is feszült hangulatban várják a választást: az ellenzékbe került Fidesz megnevezte jelöltjét és közben plakátokon és szórólapokon is zajlik a kampány, ami már most elég heves. Matkovich Ilona jelenlegi polgármester viszont nem tűnik úgy, mint aki ezt tétlenül nézi, csak az elmúlt napokban aszfaltozott utat, gallyazott fát, de elindul a Deákvári főúti óvoda udvarának felújítása is. Ha ezt a tempót mi bírnánk! És ez csak pár nap munkája!

 

De sok dolga akad Göd nemrégiben megválasztott polgármesterének, Kammerer Zoltánnak is – a városban alig egy év után kellene újráznia, ezért szinte bilokációs képességeket villantva jelenik meg a jó hírek mellett: így járt átadott ravatalozónál és egyeztetett például útépítésekről is. Jelentős kihívóról eddig nem tudni, de várható, hogy éles viták fogják övezni az iparilag is jelentős település választását, nem árt tehát minden jó hírről posztolnia.

 

Összességében elmondható, hogy minden település vezetése kétszeres gyorsítással dolgozik a korábbiakhoz képest – de van-e gond ezzel?

„Valójában nincs, hiszen »legalább ezekben a hónapokban« történnek dolgok” – ez a leggyakoribb válasz a kérdésre. Ez így is van, és eddig is így volt, ne kerteljünk. Viszont érdemes mérlegelni, hogy vajon képesek voltak-e - és ha nem, miért nem – településvezetőink hasonló teljesítményt nyújtani a ciklus legnagyobb részében is.


A választási tanácsadók szerint a választói memória mindössze néhány hét – a felelős állampolgári döntés és mérlegelés tehát mindennél fontosabb lesz ezen a választáson, mert ha a polgármestereken múlik, homokozótól patikáig odaállnak egy fotó erejéig a siker mellé, csak legyünk már túl az ikszelésen.

 

 

Ez a cikk a VOKS24 önkormányzati választási rovatunk részeként jelent meg – Sződliget és a környék voksolásairól, a fontos időpontokról és a jelöltekről nálunk is olvashatsz. Ezen cikkeinket a szerkesztési elveinknek megfelelően körültekintően és minden fél megkeresésével, megjelenítésével szerkesztjük.


Kiemelt kép: Sződligetiek.hu grafika

 

1 Comment


korosi
korosi
Mar 16

Átlátszó kampánykodás, ennyi maradt és az emberek bedőlnek neki!

Like
bottom of page