top of page

Részleges látogatási tilalom van a váci Jávorszky Ödön Kórházban

A váci intézmény a légúti betegségek megnövekedett esetszámával indokolta a lépést.Részleges látogatási tilalmat vezetnek be a váci Jávorszky Ödön Kórházban december 16-tól visszavonásig a fekvőbeteg osztályokon – tájékoztatta a lakosságot az intézmény.

A részleges látogatási tilalom azt jelenti, hogy a fekvőbeteg osztályokat lehet ugyan látogatni, de csak meghatározott időszakban és létszámkorláttal: ez esetben Vácon minden nap 15 és 18 óra között, betegenként maximum 1 fő látogathat. Fontos továbbá, bár a koronavírus óta talán nem meglepő, hogy az intézmény rendelkezett a maszkhasználatról is: látogatás alatt folyamatosan viselni kell az orrot ás szájat eltakaró maszkot, az FFP-besorolás és az anyag viszont nincsen meghatározva.


Ezeken kívül a bejáratnál elvileg a kézfertőtlenítés is kötelező, de a statisztikák alapján az ilyen eszközök is terjeszthetnek fertőzéseket, így a legpraktikusabb talán saját kézfertőtlenítőt vinni.


A kórház rendelkezései visszavonásig érvényesek és érdemes hozzátenni, hogy a helyzet súlyosbodása esetén akár teljes látogatási tilalmat is bevezethetnek, ekkor már nincs lehetőség látogatásra a betegek, a kórház dolgozói és saját egészségünk védelmének érdekében. Persze számos kivétel van, ezekről itt lehet olvasni, azonban ezektől a meghatározott esetektől eltekintve a látogatási tilalom mindenkire vonatkozik. A tilalom megszegése akár büntetőjogi felelősséget, pénzbírságot is vonhat maga után.


Kiemelt kép: Hoge.hu


0 hozzászólás

Comments


bottom of page