top of page

Szerinted kié a Sportterasz? - szavazás

Frissítve: máj. 3.

A Dunakanyar egyik legmegosztóbb kérdésében kérjük olvasóink segítségét.Közeledik a nyár, ez pedig elengedhetetlenül magával hozza a biciklis túrákat, így pedig az ahhoz kapcsolódó mostmár inkább ezer forintos limonádés, de-akkor-már-fagyis megállókat is. Sződliget környékén is több ilyen vendéglátóhely, pihenőhely üzemel, így sosem kell aggódnunk, ha egy kis cukrot akarnánk bevinni a nagy sportolás közben.


Ha Göd felé vennénk az irányt, viszonylag hamar, alig 2 kilométernyire a Sportterasz sátrai tűnnek fel: a rendezvényhelyszín, kerékpáros megálló és étterem messziről látszik: a homokos pályák, a halk zene és a fel-felcsapó street food-illat mind egyszerre lassítja le a biciklik kerekét.


De, mivel nem szponzori cikket írunk, térjünk is a lényegre: hova tartozik vajon a Sportterasz?

A gödiek esküdni mernek, hogy a Sportterasz bizony Gödé, hiszen gödi utcáról lehet csak elérni. A sződligetiek egy része szerint viszont a településhatár miatt maga a helyiség már Sződligetre esik, míg a 2-es út felőli út valóban gödi. (A Sportterasz címe azonban sződligeti, a Kakukk utcába esik, ami az északra található lakóparktól húzódik.)


Ezt megerősítheti egyébként a Google Maps térképe is, ami szerint Sződliget határa (piros szaggatottal jelezve) valóban a Sportteraszt átszelve húzódik és területi alapon több rész jut az északi Sződligethez, mint Gödhöz.


Északra Sződliget, Délre Göd található

Persze, öngyilkosság lenne most eldöntenünk, kinek is van igaza. De az olvasókra attól még bízhatjuk a kérdést:


Szerinted melyik településhez tartozik a Sportterasz?

  • Csakis Gödé lehet

  • Minden kétséget kizáróan Sződligethez tartozik


Kérdést küldtünk a témában a Sportterasznak: az eredményhirdető posztban az ő véleményüket is közöljük majd. De addig is, érdemes megosztani a posztot, hogy mind a két szekértábor értesüljön: itt el lehet dönteni a kérdést.

0 hozzászólás

コメント


bottom of page