top of page

Gyakori kérdések

Hasznos információk egyesületünkről

Hány éves kortól tudok jelentkezni önkéntesnek?

Azt tapasztaljuk, hogy ha önkéntességről van szó, az életkor nem, csak a lelkesedés számít. Önkénteseink között ma is sok a 18 év alatti fiatal, ahogy vannak idősebb segítőink is.

A ZöldLiget működése átlátható?

A ZöldLiget - Baráti Kör Sződligetért Egyesület törekszik az átláthatóságra, azt pedig saját magunkkal kell kezdeni. Egyesületünk két lábon áll: pályázatok és egyéni adományok révén működünk. Minden forrást programszervezésre költünk, egyesületünkben senki sem dolgozik fizetésért. Egyesületünk évente teszi közzé beszámolóját, illetve minden esetben elszámolunk a pályázati úton megszerzett forrásokkal is. 

A ZöldLiget politizál?

Egyesületünk nem folytat pártpolitikai tevékenységet és több éve kerüljük a politikai témák behozását is: vannak alapértékeink, de egyesületünkben pártállástól függetlenül vannak jelen tagok, önkéntesek. Fontosnak tartjuk, hogy helyi közösségeink élete ne a politikáról és a szekértáborokról, hanem hétköznapi kapcsolatainkról szóljon; azokról a dolgokról, amelyek összekötnek minket, sződligetieket.

A ZöldLigetnek mi köze van a Sződligetiek Baráti Köréhez?

A két civil szerveződés 2021 májusában egyesült, azóta pedig együtt folytatjuk tevékenységünket, mind a két közösség - egyébként sok tekintetben hasonló - értékeinek képviseletével és kicsivel bővebb anyagi forrásokkal kiegészítve.

Kérdésed maradt?

Keress minket itt!

bottom of page