top of page

A választás.hu szerint ők lesznek Juhász Béla képviselő-jelöltjei

A polgármester ugyan még nem mutatta be őket, de az adatbázisban már szerepelnek.



Hamarosan bemutatja jelöltjeit a Tiszta Forrás, jelezte ezt Juhász Béla jelenlegi polgármester egy videós posztban még vasárnap. A településvezető ugyan nem ismertette még tehát a névsort, de az felkerült még szombaton a valasztas.hu erre a célra kijelölt felületére - az adatok nyilvánosak, így azokat bárki ellenőrizheti.


 
Polarizált az ország. Minden eddiginél fontosabb, hogy lehetőség legyen megismerni azokat a jelölteket, akikre otthonunk jövőjét bízni szeretnénk, ezért a VOK24 keretében minden csapatot bemutatunk.
 


A feltöltött adatok szerint - és hangsúlyos, hogy ezek akár még változhatnak is - ők tehát a polgármester idei jelöltjei:


Újoncok

Csapatának felét cseréli le Juhász, de két új név biztosan van. Ilyen az a Debreczi László, aki a bő másfél éve működő Segítő Kezek SE gründolója. A sportegyesület azután pályázott támogatásra és nyert is nemrégiben egész jelentős forrásokat, hogy az eredetileg a sportpályákat és csapatokat üzemeltető Sport, Mozgás, Élet Tömegsport Egyesület több év zuhanórepülés után látványosan a földbe állt: minden pálya gyakorlatilag parlagon állt és áll, a több száz itt sportoló gyerek pedig elpárolgott. A napokban látványos munkálatok kezdődtek a pályáknál, így valószínűleg Debreczi lesz a sportvonal felelőse is. Fun fact, hogy Juhász Béla is érintett volt a helyi sportban: évekig ő vezette az SMTE-t, bár információink szerint a teljes csődhelyzet miatt vezető pozícióját végül másnak adta át. Juhász és Debreczi már kapcsolódott korábban: a Tiszta Forrás és az önkormányzat több hasonló után betársult például a májusban tartandó gyereknapi rendezvényükbe is, így Debreczi egyszerre három (kettő) szervezet részéről is képviselve lehet majd az alkalmon.


Új név a listán Nagy Kláráé is: bárkit kérdeztünk helyben, nem tudott egyértelmű információkat a csapat egyik női nevezettjéről, így nem is mennénk spekulációkba a hivatalos bejelentésig - úgy tűnik viszont, hogy ő az, aki eddig semmilyen módon nem kapcsolódott az önkormányzathoz.


Félig új, félig nem is új név Huszti Szilvia Judit, aki információink szerint eddig az önkormányzat Pénzügyi bizottságának külsős tagja volt - mivel a jelenlegi Pénzügyi bizottsági vezető, Bácskai Edit nagy eséllyel nem fog indulni, így Husztié lehet majd a pénzügyi vonal.


Ismétlők

A csapat másik felét a 2019-ben is jelöltként indulók teszik ki:


Ismételni szeretne Kékesi Gábor jelenlegi alpolgármester, akit erélyes megszólalásai és nyílt stílusa miatt bizonyára óvatosan szólítanak csak meg a helyi civilek. Az alpolgármester információink szerint nem él Sződligeten, de régi kötődése van a településhez. Elmúlt 5 évének munkájáról, eredményeiről konkrét információkat nem találtunk: Facebook-oldalán a legutóbbi időkig évek óta nem posztolt helyi témában, így feltételezhető, hogy ha voltak is projektjei, azokat ott nem tette közzé. Más felületen még kevesebb az információ: csepp a tengerben, hogy interjúmegkeresést se tudtunk küldeni, mert a képviselőknek mégcsak önálló e-mail címük sincs.


Szintén újrázni szeretne Benedek Zsuzsa mostani képviselő - miután a Juhász-féle önkormányzatokban sosem volt túl nagy szerepe a képviselőknek, így ennek is betudható, hogy szintén kevés a támpont az elmúlt évekkel kapcsolatosan. Talán a legnagyobb hírt befutott projektje az elmúlt hetekben zajlik a lakóparkban, ahol fákat szeretett volna ültetni. "Későn ébredt, a kivitelező céget sem tudja elérni, itt kicsúszott a lába alól a talaj" - mondta lakóparki forrásunk a faültetési tervekkel kapcsolatban, amikből tehát nem biztos, hogy lesz valami a választásokig.


A harmadik újrázó Sipos Gergő. "Gera sosem volt rossz szándékú, de az elmúlt években a tesületben nem csinált jóformán semmit" - mondta egy másik forrásunk, aki hozzátette, hogy ez mondjuk nem csak róla mondható el.



Akik nem indulnak

Nem került fel a listára Szilágyi Krisztina, aki 5 éve a zöld tervekkel megbízott csapattag volt, szintén kikerült Korbuly Levente és Bácskai Edit is. Előbbi munkájáról szinte semmilyen információhoz nem jutottunk, Bácskai Edit viszont az eredeti Juhász-csapat utolsó mohikánja volt. 2010-től minden választáson jelölték és a Pénzügyi bizottság vezetője is volt. Ez utóbbi azért nagy szó, mert a Tiszta Forrás-féle önkormányzatoknál nincs is más bizottság, amely állandóan működne. Az sem vitás, hogy Bácskai Editről kaptuk a legtöbb elismerő véleményt. Bárkit kérdeztünk, a lakóközösségben beágyazott, régóta ismert karakterként jellemezte, volt aki egyenesen az utolsó egyéniségként írta le a testületben.


A Tiszta Forrás mellett összeszedtük, hogy mit lehet tudni a kihívó csapat, a Sződligeti Civilek jelöltjeiről is, azt az írásunkat itt tudod elolvasni.


 
Egy ilyen cikken akár 6-7 órát is dolgozni kell. Ahhoz, hogy továbbra is legyen hely, ahol mindezt elolvashatod, támogass minket megosztással vagy a Patreonon!
 

bottom of page