top of page

Elindult a Liget-erdő tanösvény Facebook-oldala

A túrázni, sétálni vágyók mostantól új felületen találkozhatnak a civil fenntartású tanösvény híreivel.



Az oldalt azért hoztam létre, hogy az itt megtalálható növény és állatfajokat megismerhessük és egyben hosszútávú védelmüket élőhelyük megőrzésével biztosítani tudjuk.

- írta az oldal bemutatkozó posztjában Horváth Tibor madarász, természetvédő, aki aktívan részt vett a tanösvény kialakításában is. A projekt lényegi eleme, hogy az arra járók feltölthetik és beszámolhatnak az általuk észlelt élőlények jelenlétéről készült fényképeket, illetve eljuttathatják megfigyeléseiket a tanösvény fenntartóihoz. Ezen kívül természetesen a 21. században az információk, hírek átadását és terjesztését is szolgálja majd a frissen indult platform.


Az első fontos közlemény hétfőn meg is jelent: a tanösvény fenntartói a Civilek Sződligetért Egyesülettel, a Börzsöny Alapítvánnyal és az MME Börzsönyi Helyi Csoportjával együtt március 2-án, szombaton délelőtt 10 órára várják az érdeklődőket a tanösvény megtisztítására. Az akcióról már mi is beszámoltunk, a találkozó helye a Sződligeti Horgásztó előtti híd a patak felett - a felszerelésről egyénileg kell gondoskodni, de a hangulat garantáltan jó lesz.


bottom of page