top of page

Holnap ünnepélyesen is átadják a megújult Szent Katalin patikát

Dr. Pelczéder Orsolya gyógyszerésszel, a gyógyszertár vezetőjével beszélgettünk a megnyitó előtt, hamarosan külön képgalériát közlünk az elkészült patikáról.Milyen munkálatok zajlottak a patika felújítása során, mikor merült fel az átalakítás koncepciója?


A gyógyszertár felújítási munkálatai tavaly nyáron kezdődtek. Ennek során a belső tér teljes átalakítása megtörtént és az épület utcafronti homlokzata már elkészült, a többi pedig folyamatban van.


A belső átalakítás során a villamos hálózat és informatika rendszerek korszerűsítése mellett kiemelt célunk volt, hogy a betérő sződligeti lakosok egy tágas, letisztult,  21. századi gyógyszertárba lépjenek be. 

A belső átalakítást több, mint egy éves tervezgetés előzte meg, amely során a tulajdonossal - dr. Inczeffyné dr. Ivicsics Katalin és a dolgozókkal közösen 

egy mindenki számára komfortos, a jogszabályi környezetnek megfelelő teret próbáltunk létrehozni. Ennek során végül a BENU patikai belső került kialakításra.


A gyógyszertár a legmodernebb berendezést kapta meg, hogy látják, ez milyen hatással lesz a vásárlók számára? Miben változott meg a patika a korábbiakhoz képest?


A régi bútorok megőrzése fontos cél volt, ezért az újonnan kialakított későbbiekben megnyíló üzlethelyiségbe kerültek. Ugyanitt a gyógyszertár régi eszközeiből egy kisebb kiállítás is látható lesz. A megnyitó napján ide is betekinthetnek majd a hozzánk betérők.

Lehet esetleg tudni valamit a régi gyógyszertári bútorok, kellékek sorsáról? Milyen a viszonyuk Misi bácsival? Benéz még néha?


Misi bácsi rendszeres látogatója patikánknak. A felújítás során is bármikor fordulhattunk hozzá kérdésekkel. A megnyitóra régi kolléganőink is eljönnek majd Misi bácsival együtt.

Mivel készülnek az átadó kapcsán? Érdemes lesz 27-én betérni a gyógyszertárba?


A megnyitó napján 11 órakor lesz egy ünnepélyes szalagátvágással egybekötött ünnepség, amelyre a lakosságon és partnereinken kívül elvárjuk a hatóság, az önkormányzat képviselőit és a Sződligeten praktizáló orvosokat is.


Az egész nap folyamán az Inczeffy Magánorvosi Rendelő munkatársa ingyenes vércukorszint és vérnyomás méréssel egybekötött tanácsadással vár mindenkit a kertben. Ugyanitt mentős szakember segítségével lehet majd gyakorolni az újraélesztést, ő is hasznos tanácsokkal segíti majd a hozzá fordulókat.Már ünnepi díszben a patika


12 órától minden vásárlónk megpörgetheti a BENU szerencsekereket izgalmas ajándékokért.

A sződligeti általános iskolásokat várjuk 16 órától a " Természet Patikája" -rajzpályázatunk eredményhirdetésére.


A Szent Katalin Patika már az 1940-es évektől fogva működik Sződligeten, legismertebb patikusa Ónodi Misi bácsi volt, aki több mint 50 éven keresztül szolgált Sződligeten. A gyógyszertárról készült képgalériánkkal hamarosan jelentkezünk!


Kiemelt kép: Sződligetiek.hu - a patika néhány munkatársa

2 Comments


Gratulálok a patika vezetőségének és dolgozóinak. Nagyon szép lett az épület, kedvesek és szakszerűek a személyzet tagjai. Szívesen megyek a patikába még akkor is, ha beteg vagyok.

Sok sikert kívánok: dr Somogyi István

Like
korosi
korosi
Feb 27
Replying to

Valóban, a jó patika már ellenszer a betegségre önmagában is! Sok sikert önnek István!

Like
bottom of page