top of page

Nem válaszol a Samsung SDI

Interjút készítettünk volna a gödi gyár működésével kapcsolatban, ezekre a kérdésekre lettünk volna kíváncsiak.Mint ismeretes, néhány héttel ezelőtt a Pest Vármegyei Kormányhivatal környezetvédelmi határozatot hozott, mely felfüggeszti a gödi Samsung-gyár éjszakai működését a határértéket túllépő zajszint miatt – erről először az Index számolt be.


A portál a határozat szövegére hivatkozva megjegyezte: a zajcsökkentési intézkedések ellenére továbbra is túl magas zajszintet ért el az akkumulátorgyár hűtőtornya, illetve a régi kazánházak működése az éjszakai (este 10 órától reggel 6 óráig terjedő) időszakban. Ezért az éjszakai időszakban felfüggesztették a gyár működését.


Az Index cikke emlékeztetett, hogy a Samsung SDI 2017 decemberében döntött úgy, hogy 1,2 milliárd eurót (453 milliárd forintot) ruház be a Göd térségében található akkumulátorgyára termelési kapacitásának bővítésébe. A gyár, amely 2022 januárjában érte el teljes termelési kapacitását, havonta több mint 6 millió darab akkumulátorcellát szállít, elsősorban az európai gazdasági térségbeli fogyasztóknak, és 1200 új közvetlen munkahelyet teremtett.


Az elmúlt időszakban fokozott politikai térbe került a gyár működése, így, hogy az ügy velejével is foglalkozzon valaki, több tisztázó jellegű kérdést is küldtünk a Samsung SDI sajtóosztályának, azonban cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak kérdéseinkre. Arra lettünk volna kíváncsiak, hogy miért kellett a kormányhivatalnak közbeavatkoznia, illetve mit jelent a gyakorlatban a döntés. Azt is megkérdeztük, hogy mit válaszolnának a különböző típusú aggodalmakra, illetve, hogyan kívánják javítani a kapcsolatot egyes környékbeli szervezetek és a gyár között.


A Samsung komplex kérdés, így komplex és higgadt megközelítést igényel, így a cég sajtóosztályának válasza esetén frissítjük a cikket és készek vagyunk nagyobb terjedelmű interjút is készíteni.


Kiemelt kép: Geoplan

 
A Sződligetiek.hu szerkesztői fontosnak tartják, hogy olyan kérdésekről is szó essen, amelyek sokszor indulatok tárgyát képezik. Ezért minden ilyen ügyben különös óvatossággal és megfelelő korrektséggel járunk el, bevonva a kérdésben érintett szereplőket. Ez mindenki érdeke, hiszen csak így lehet teljes és méltányos képet kapni.
 

0 hozzászólás

Commentaires


bottom of page