top of page

3 héttel a választások előtt bemutatkozott Juhász csapata is

20 oldalas füzettel indul a kampányuk, még 19 nap van a szavazásig.Kevesebb mint 3 héttel a választások előtt életjelet adott magáról a Tiszta Forrás, amelynek eddig se programjáról, se jelöltjeiről nem tudtunk semmilyen információt előkeríteni. A lehetséges jelöltekről először egyébként mi írtunk még több hete a választási adatbázis információi alapján, de a lakosság irányába nem zajlott kommunikáció a jelölőszervezet részéről. Akkori információink viszont helytállónak bizonyultak. Az elmúlt héten láthatóan megkezdte a kampányt Juhász: elő is húzott egy nagy adag villamosozást a zsebéből, amire gyors válasz érkezett a kihívóktól.


A hétvégén viszont megtörtént a bemutatkozás, amire egy hónapja vártunk és egy vaskos, 20 oldalas füzetet is eljuttatott a Tiszta Forrás a háztartásokhoz. A füzet, amely jelentős részben az 5 évvel ezelőtti kiadvány tartalmain alapul, az elmúlt 14 év eredményeit listázza és helyet kapott benne minden képviselő-jelölt bemutatása is, bár ez szokás szerint rövidre volt fogva - mindössze pár sorban olvashattak a jelöltekről a választók, ráadásul a sorok jelentékeny része olyan üres mondatokkal volt tele, amiket még egyszer bizonyosan elemezni fognak. Ilyen például a Sipos Gergőt bemutató néhány sor zárása is (ismeretes, Sipos 5 éve képviselő, ezidáig azonban semmilyen információ nem látott napvilágot elvégzett munkájáról, eredményeiről): "Szakértelmét, a problémák részleteire is odafigyelő megközelítését az önkormányzati munkában Sződliget hatékonyan tudja hasznosítani."


Juhász Béla polgármesterjelölt a DK pártalapítványának konferenciáján | fotó: DK

Sajnos az új jelöltekről sem írtak bővebben a lapban. Nagy Kláráról végzettsége mellett annyit írnak a kiadványban, hogy "nagyon megszerette Sződligetet." Debreczi Lászlóról mi is részletesen írtunk cikkünkben, a kiadványban is a Segítő Kezek nevű sportegyesület megálmodójaként mutatják be, illetve az is kiderül, hogy a MÜPA-ban dolgozik, "kulturális területen". Huszti Szilvia Juditról is helyesnek bizonyultak előzetes információink: mint megtudtuk, valóban külsős tag volt az önkormányzati pénzügyi bizotságban. A kiadvány "a média területén dolgozó, tapasztalt rendezvény-szervezőként" írja le a jelöltet.


Talán Kékesi alpolgármesterről írnak a legkevesebbet: "tudásával és elhivatottságával szeretné segíteni az önkormányzat munkáját" - írják, azonban nem írnak arról, hogy az elmúlt 5 évben ez miben, hogyan nyilvánult meg. "Jól ismeri a települést, az itt élőket" - fogalmaz a három és fél soros bemutató szöveg. Az biztos, hogy van múltja a helyi egyesületekkel: nemrég írtunk az alpolgármester sporthorgászokat ért kirohanásáról, amire válaszul akkor erélyes levelet küldött a legrégebb óta működő, legnagyobb taglétszámú egyesület elnöke, Jakab Ágoston. De kritizálta a Korsók Háza alapítóit és más helyi egyesületekbe is gyakran beleszállt a településvezető.


A Tiszta Forrás polgármester-jelöltje részére megkeresést küldtünk egy hosszabb kampányinterjú kapcsán, azonban ezidáig nem kaptunk választ.


 
Ez a VOKS24, a Sződligetiek.hu önkormányzati választási rovata, ahol minden érdekességet és fontos hírt megtalálsz a voksolással kapcsolatban.
 

Kiemelt kép: Sződliget, ahol jó élni/Facebook


3 Comments


Nem tudtam, mert sehol nem volt jelezve, hogy a hozzászólás mezőbe, csak 9 sor fér el. Így az utolsó két mondatom nem jelent meg, ezért megismétlem. Összefoglalva: egy jövőképnek az emberekhez kell szólni, nem csak a teendők felsorolásából állni. Természetesen ez a vélemény egy idős ember véleménye, akinek az emberi kapcsolatok a legfontosabbak. Ennek ápolásáról, fejlesztéséről a most kiadott program említést sem tett.

Like

Kétszer is végigolvastam a kiadványt. Aki csak ezt az újságot olvassa el, az két lényeges megállapítást szűrhet le. A beszámoló az elmúlt 12 évet, mérnöki pontossággal foglalja össze. Hogy ez mennyire fedi a valóságot annak eldöntésére információ hiányában nem vállalkozom. Az ellenben nyilvánvaló, hogy semmi olyan dolog nincs benne, amit nem az önkormányzat végzett, de a közösség számára nagyon fontos. Hol marad a Sződliget anno, a Mesélj nekem Sződligetről könyv, a Mese tó látogatottsága, a Sződligetet bemutató film, az Operagála és a mesterségek utcája, a Korsók Háza stb. A jövő feladataiban említés sincs a hagyományok őrzéséről, arról hogyan lehet Sződligetet otthonná varázsolni, az emberi kapcsolatok fejlesztéséről. Összefoglalva: egy jövőképnek az emberekhez kell szólni, nem csak a teendők felsorolásából állni. Természe…

Like
korosi
korosi
May 21
Replying to

egetértek önnel István! Nem csak Ön látja így!

Like
bottom of page