top of page

Kezd összeállni az idei VéNégy Fesztivál programja

Kosheen, 30Y, Analog Balaton, Dzsúdló - országos és nemzetközi ismertségű előadók is érkeznek Nagymarosra.



Az elmúlt hetekben fokozatosan érkeznek a részletek az idei VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó programjairól - ezekről számolt be a minap a 0627.hu.

Június 20. és 23. között Nagymaroson "ikonikus nemzetközi és hazai sztárfellépők, cseh, szlovák és lengyel zenei csemegék, táncház, Techno Yoga, elektronikus zenei utazások" várják a látogatókat – 4 napon át 5 színpadon 60 zenei programot vonultat fel a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó.


A brit Kosheen mellett koncertet ad többek között a 30Y, Analog Balaton, Aurevoir., AWS, Aron Andras & The Black Circle Orchestra, Belau, Beton.Hofi, Brains, Dzsúdló, Elefánt, Firkin, Irie Maffia, Mehringer, Platon Karataev, Subscribe, valamint a Tankcsapda.

A fesztivál külföldi headlinere a legendás drum and bass trió, a Kosheen. A nagyszínpadon a SOLD OUT bulikat halmozó, közönségkedvenc  bandák kaptak helyet, mint a 30Y, AWS, Beton.Hofi, Dzsúdló, Elefánt, Irie Maffia vagy a Tankcsapda. Visszatér az Analog Balaton, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, valamint élő zenekari show-val érkezik Co Lee. A Subscribe a Rage Against The Machine Tribute Show-ját hozza Nagymarosra. Alaposan megtáncoltatja a közönséget az Aurevoir., a Brains és a Firkin. A fesztivál zárónapjának programját gazdagítja a Kossuth-díjjal kitüntetett Misztrál együttes.


A visegrádi országok egy-egy izgalmas zenei formációja is színesíti a palettát, de a hazai feltörekvő zenekarok is képviseltetik magukat a fesztiválon, a könnyed fúziós jazztől, az elektronikus zenén át a progresszív rock és metalcore műfajáig rendkívül gazdag a kínálat.


A hajnalig tartó bulik sem maradhatnak el, a Be Massive Horizon Party-ja a nyitónapot, Ludmilla ütős szettjei a szombati drum and bass napot, míg Spigiboya zárónapot koronázza meg.


A fesztivál zenei felhozatalában mindenki megtalálja a kedvére valót, a kisgyermekkel érkező családoktól a Z generáció fiataljaiig - legalábbis ezt ígérik a szervezők. „Színházi, zenei és nappali kísérőprogramjainkkal összművészeti élményt kínálunk, mindezt egy családbarát, természetközeli és festői környezetben.” – tette hozzá Kis Domonkos Márk fesztiváligazgató. A VéNégy több mint 10 éve kerül megrendezésre, évek óta Nagymaroson tartják, mióta a fesztivál szervezői és a váci önkormányzat némileg átláthatatlan körülmények között összebalhéztak. Tavaly volt a jubileumi, 10. alkalom, aminek apropójából olyan fellépők érkeztek mint például a Morcheeba.


Kiemelt kép: Vénégy

0 hozzászólás
bottom of page