top of page

Marton Zsolt püspök is részt vett az ötödik Három Királyok felvonuláson, képgaléria

Idén is sokan vettek részt a rendezvényen.2024 január 14-én koradélután nagy tömeg gyűlt össze a sződligeti főtéren, hogy immáron ötödik alkalommal részt vegyenek a hagyományos Három Királyok Felvonulásán.


A lengyel hagyományra minden évben sokan kíváncsiak, ráadásul idén számos kísérőprogram is csatlakozott: így a téren lehetőség volt bárányokat simogatni, a visszatérés után pedig a templomban a Szent Család és zenés műsor várta az érkezőket.

A januári napsütésben a sétát több alkalommal is rövidebb műsorszámok szakították meg, amikből a résztvevők a Három Királyok útjának egyes részleteibe nyerhettek betekintést, illetve - a lengyel kapcsolat miatt - helyi lengyel-magyar családok előadásában néhány lengyel ének is elhangzott.


 
Ott vagyunk a nagy pillanatoknál. Kövess minket a legfontosabb sződligeti hírekért!
 

A menet a Szabadság térre érkezett vissza, ahol a templomban már a Szent Család várta az érkezőket. A királyok, majd a résztvevő gyerekek ajándékaikat átadták, ezt követően az érdeklődők bő negyedórás zenés műsort hallgathattak karácsonyi és keresztény énekekből.


A program a templom előtti téren ért véget, ahol díjátadó után forró csokival, teával és ételekkel várta a Sződligeti Jubileumi Alapítvány a vonulókat.

A jelmezes felvonulás során sokan figyeltek fel az eseményre, amely tehát idén is nagy sikerrel és sok mosollyal zárult.


Kiemelt kép: Sződligetiek.hu

Comments


bottom of page