top of page

Verőcei hajóbaleset: újabb megrázó részletek derültek ki a fiatalokról

Az értesülések szerint a fiatalok pár hete még díjat vehettek át, a baleset okait továbbra sem tudni.Folyamatosan derülnek ki az újabb és újabb részletek azokról a fiatalokról, akik a szombat éjszaka Verőcénél elsüllyedt motorcsónakon utaztak a Dunán - számolt be a Magyar Nemzet. A baleset eddig ismert körülményeiről mi is írtunk, azonban friss hír, hogy az egyik áldozat, akinek a holttestét is megtalálták, egy 20 éves lány volt, B. Boglárka egy Pest vármegyei erdészeti technikumban tanult. 


A Ripost úgy tudja, hogy a dévaványai V. Márton is ugyanennek az erdészeti szakközépiskolának a tanulója volt, tanulmányai során pedig kimagasló teljesítményt nyújtott. Olyannyira, hogy nem sokkal a tragikus baleset előtt hatalmas elismerést kapott az intézményétől: április utolsó hetében megkapta az iskola legkiválóbb tanulójának járó díjat.


„Akkor nagyon sok időm volt otthon. Egy abszolút alapgépem van, azzal kezdtem el fotózgatni, ami nagyon sok időmet elvette. Volt olyan, hogy betelefonáltam az osztályfőnöknek, hogy nem tudok menni órára, mert kint ülök a nádasban és várom a kacsákat, hogy leszálljanak a vízre. Ezt mondanám hobbimnak, meg a vadászatot, de az meg ugye számomra nem hobbi, hanem egy életvitel, egy életforma” – mondta az iskolai elismerés átvételekor a Délmagyarországnak


A Budapestről Passauba tartó, Heidelberg nevű szállodahajó kapitánya egy nyugdíjazás előtt álló, szlovákiai magyar férfi, aki 35 éves tapasztalattal rendelkezik a Dunán - írta a Startlap. A lap úgy értesült, hogy a kapitány észre sem vette az ütközést, a baleset után még két órát vezette a hajót, majd éjfélkor leváltották és elment aludni. Csak ébredés után tudta meg, hogy balesetet szenvedtek. A Heidelberg utasait kihallgatták, a hajó kapitányát őrizetbe vették, majd a szállodahajó Komáromból elhagyhatta az országot.


A beszámolók megjegyzik, egyelőre érthetetlen, hogy a kisebb hajó hogyan kerülhetett szombat este 10 után a Duna közepére, abba a sávba, amit a szállodahajóknak és egyéb nagy járműveknek kijelöltek. A rendőrség továbbra is 5 eltűnt személyt keres, eddig 1 túlélőről és 2 áldozatról tudni biztosan.


Kiemelt kép: BAON

0 hozzászólás

Commentaires


bottom of page