top of page

Összeszedtük, mit lehet tudni a Sződligeti Civilek jelöltjeiről

Somogyi István csapatának tagjait már hetekkel ezelőtt bemutatták, így nem volt nehéz dolgunk.



Ahogy közelednek a választások, sorra jelentik be a képviselő-jelölteket is - így van ez Sződligeten is. Juhász Béla kihívói már április legelején bejelentkeztek: majd egy hét alatt, minden nap egy újabb képviselő-jelöltet mutattak be Somogyi Facebook-felületén. Lássuk tehát!


 
Polarizált az ország. Minden eddiginél fontosabb, hogy lehetőség legyen megismerni azokat a jelölteket, akikre otthonunk jövőjét bízni szeretnénk, ezért a VOK24 keretében minden csapatot bemutatunk.
 

A csapat pénzügyi felelőse lehet majd Sükösd Attila - bár a Facebookon valamilyen okból kifolyólag bemutatkozó posztját már nem találtuk meg, szerencsére a lényeget még ki tudtuk gyűjteni. Az MNB felügyeletén dolgozik és egy évtizede él Sződligeten. Horgászkörökből ismerhette meg Somogyit, hiszen tagja a Sporthorgász Egyesületnek, forrásunk szerint "komoly ember, aki talán első látásra ridegnek is tűnhet".


Ismert név volt Somogyi tarsolyában Szinte Edit. A projektmenedzserként dolgozó képviselőre deklaráltan alpolgármesterként is számítanának a Sződligeti Civilek. Szinte több mint 20 éve él Sződligeten, bemutatkozója szerint ezalatt az idő alatt számtalan közösségi rendezvény és civil kezdeményezés kapcsán ismerhetik. Az tény, hogy bárkit ismertünk, ismerősen csengett Szinte neve, voltak, akik a Mézeskalácsfalut, mások az iskolai alapítványi bálokat emelték ki. Nem is meglepő ez alapján, hogy bejelentése is nagyot futott a social médiában. Érdekesség, hogy állítása szerint korábban is keresték, de eddig sosem mondott igent a jelölésre.


A csapat messze legfiatalabb tagja Ókovács Benedek, egyetemi hallgató, akit a Sződligetiek.hu-nál is jól ismerünk. A 19 éves jelölt állítása szerint több mint 5 éve vesz részt a közösségi életben, ezalatt az idő alatt számos rendezvényt szervezhetett, mint a ZöldLiget önkéntese. Az elmúlt hónapokban az Ezerarcú Sződliget kisfilmsorozat szerkesztő-rendezőjeként is működik, erről azt írta saját oldalán, hogy továbbra is külön kezeli az önkormányzati választástól. Ugyanakkor lehet mégis megosztó személyiség: bemutatkozása után Kékesi Gábor alpolgármester úgy írt róla, hogy "már most is üléspontja határozza meg az álláspontját". Családja révén nem kizárt, hogy a kampányban is meg fogják találni: ismert tény, hogy apja az Operaházat vezető Ókovács Szilveszter.


Demjén János a negyedik induló, aki állítása szerint nem olyan régóta sződligeti, de máris jól beilleszkedett. "Janek a sulis kosárlabda szervezésekor is barátságosnak tűnt" - mondta ezt egy őt ismerő forrás kérdésünkre. Egyébként vendéglátással foglalkozik és valóban többször posztolt kosárfoglalkozásról a helyi csoportokban.


Jelöltként indul Molnár Dávid Örs is - a fiatal családos apuka nemrégiben vette át a Sződligeti Iskolás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának vezetését és bemutatkózójában is aktív munkát ígér. Molnár egyébként szintén évek óta kötődik a ZöldLigethez, egy korábbi videóban hegedűlt, illetve többször nyilatkozott is.


A csapat hatodik tagja Kalics Lajos bölcsész. Régóta él a lakóparkban és jó eséllyel vele tervezik az ottani problémákat kezelni kívánó folyamatok elindítását Somogyiék, akik erősebben vannak jelen az új településrészben mint eddig bárki: első fórumukat is ott tartották, a forrásunk szerint nem is feleslegesen. "Itt a legtöbben elképesztően elégedetlenek, mert ígéretek voltak, de mindenből kihagytak minket" - teszi hozzá. Somogyiék egyébként nemrég szemetet is szedtek a lakóparkiakkal, várható tehát, hogy továbbra is hangsúlyos lesz a lakópark a kampányukban.


A jelöltek bemutatásával egyébként magabiztos üzenetet küldtek a Sződligeti Civilek - ahogy Somogyi nekünk adott nagyinterjújában is elmondta, aktív képviselőkre számít, nem bólogató Jánosokra. Ennek szellemében indíthatták el minden jelölt egyéni Facebook-oldalát is nemrégiben. A választás.hu adatai szerint egyébként mindannyiukat be is jegyezték, ajánlóíveiket is átvették még szombaton.


Ebben a cikkünkben a Tiszta Forrás lehetséges jelöltjeit mutatjuk be, érdemes ezt is elolvasni. Arról, hogy milyen civilek támogatják Somogyit, itt írtunk.


Kiemelt kép: Facebook


 
Egy ilyen cikken akár 6-7 órát is dolgozni kell. Ahhoz, hogy továbbra is legyen hely, ahol mindezt elolvashatod, támogass minket megosztással vagy a Patreonon!
 



bottom of page