top of page

"Szövetségben Sződligetért" - helyi civil szervezetek kötöttek megállapodást dr. Somogyi Istvánnal

Közleményt adott ki a civil kampány, amely alább olvasható.„2024. február 12-én Sződliget két jelentős civil szervezete, a Civilek Sződligetért

Egyesület (CISZE) és a ZöldLiget – Baráti Kör Sződligetért Egyesület (ZöldLiget) hivatalosan is együttműködésre lépett Dr. Somogyi István polgármester-jelölt kampányával” – olvasható az általuk a szerkesztőséghez eljuttatott közleményben, amelyet minden környező orgánum megkapott.


 
A Sződligetiek.hu elindulásakor kiemelt szempontként határoztuk meg és olvasóink is nyomatékkal kérték, hogy foglalkozzunk olyan lehetséges visszásságokkal, amelyek a köz figyelmére tarthatnak igényt. Az elmúlt időszakban hasonló szándékkal próbáltunk meg utánajárni a gödi Samsung működésének hátterének, de számos más kérdéssel, így például az önkormányzat kommunikációjának trükkjeivel is tervezünk foglalkozni. Oldalunk – ahogy azt az első nap is ígértük – korrekt és minél teljeskörűbb képet szeretne mutatni, ezért ilyen írásainkat fokozott óvatossággal és körültekintéssel készítjük.
 

„Az együttműködési megállapodást a felek tárgyalásai és a szervezetek közgyűlései előzték meg. A szerződés létrejöttével az elkövetkező hónapok során a két közösség összehangolja munkáját és a megállapodásban foglaltak szerint segíteni is fogja azt, mert egy jelölti kampány megfelelő hátterének biztosításához nagy pártok helyett a civilek összefogása kell.


Fontos elem a megállapodás létrejöttekor, hogy a civilek együtt kötelezik el magukat az összefogás mellett és a pártoskodás, a pártpolitikai megosztottság ellen – helyett a sződligetiek igazi, régóta megoldatlan problémáinak megoldására helyezik a hangsúlyt.

A cél egy valódi alternatíva felépítése, ezért a következő időszakban háttérbeszélgetéseken és utcai fórumokon gyűjtünk visszajelzéseket, információkat – ilyen volt a hétvégén a sződligeti lakóparkban tartott konstruktív találkozó is, amin rengeteg problémát tudtunk átbeszélni, megoldási javaslatokon gondolkodni. Mindenkit arra hívunk, hogy építsük együtt Sződligetet!”


- olvasható a közleményben. Dr. Somogyi István, a horgászegyesület titkára és a nyugdíjas baráti kör elnöke még tavaly ősszel jelentette be: indulni kíván a polgármester-választáson és önálló képviselő-jelölti csapatot is kiállít. A civil, független színekben induló Somogyi mellett nagy eséllyel a regnáló Juhász Béla Róbert is elindul a választáson, bár hivatalosan ezt még nem jelentette be - ha ilyen történik, arról mi is beszámolunk majd.


A Sződligetiek.hu felületén a VOKS24-rovatban foglalkozunk az idei önkormányzati választással, elemzésekkel, hírekkel.


Kiemelt kép: közleményComments


bottom of page