top of page

Kékesi Gábor alpolgármester Szemere Istvánnak: "Szerénységed lenyűgöző"

Az önkormányzat viszonya a civil világgal - ep. 2176.



Kékesi Gábor alpolgármester támadási felületet talált a Sződligeti Sporthorgász Egyesületen: a településvezető sokallja ugyanis, hogy a tónál történő profi fotózásért 7000 Ft-ot kell óránként fizetni. Posztjában azt írta, hogy


"annak is érdemes lenne utánanézni, hogy a bérlő horgászegyesület a szerződése szerint albérletbe adhatja-e a tavat, hiszen itt végülis erről van szó."

"És mégegy megjegyzés a végére: ha jól tudom az egyesület évi tizenegynéhány ezer Ft bérleti díjat fizet az önkormányzatnak a tóért. Végülis azt is mondhatnám: Ügyes!" - zárta sorait a polgármester helyettese, aki minden bizonnyal az említett szerződés megkötésének folyamatában is részt vett, de legalábbis lehet rálátása a dokumentumokra. A Sződligeti Sporthorgász Egyesület Sződliget legrégebb óta, 1949-től működő civil szervezete, amely a legnagyobb tagsággal is rendelkezik - honlapjuk szerint a profi fotózásért azért számolnak fel díjat, mert a tó környezete nem magától olyan, amilyen. "Az ebből származó bevételről NAV által jóváhagyott, szigorú számadású nyugtát állítunk ki, amit könyveinkben hivatalosan elszámolunk." - írják a weboldalon.


Kékesi Gábor gondolataira Szemere István, a Korsók Háza alapítója és felépítője is reagált, aki azt mondta:


"Inkább arra kellene büszkének lenni, hogy Sződligetnek ilyen csodája is van, és azt a munkát, amit a horgászegyesület végez, szerintem térítés nélkül, társadalmi munkában végzik."

Az erre érkezett válasz nyomán pedig már a Korsók Háza megítéléséről zajlott a vita, Kékesi ironikusan megköszönte Szemere István szerénységét és azt is megjegyezte, hogy az önkormányzat javaslatára került a Korsók Háza Pest vármegyei értékké. Erre Szemere egy újabb kommentben válaszolt: "Nagyon nagy tévedésben vagy! Azért lett a Korsók Háza Pest Vármegyei érték, mert mi vettük fel a kapcsolatot Kisfaludi Arankával, a Pest vármegye értékeivel foglalkozó referenssel, aki felhívta az akkor még megyei közgyűlés elnökét, aki két napon belül fogadott is minket. Szóval saját magunknak köszönhetjük, hogy ti is beküldtétek, az egy dolog."


Kékesi Gábor 2019 óta működik alpolgármesterként Sződligeten, került már vitás helyzetekbe: pár éve a közösségi ház létével kapcsolatos vitában a beszámolók szerint azt írta, nincs szükség, igény nagyobb közösségi térre Sződligeten, mert kevesen látogatták a programok nélkül működő közösségi termet. A mostani vitával kapcsolatban megkerestük a Sződligeti Sporthorgász Egyesületet és a Korsók Házát, valamint az önkormányzatot is: a sporthorgászoknál a díjszabás hátterére, a Korsók Háza alapítójánál a vármegyei értékké válásra, míg az önkormányzatnál a civil szervezetek irányában tanúsított bánásmódra és a lehetséges tervekre voltunk kíváncsiak, ha kapunk válaszokat, frissítjük a cikket.


A Korsók Háza alapítóival készült életútinterjúnkat itt lehet elolvasni.


Kiemelt kép: Sződligetiek.hu


 
A Sződligetiek.hu-n beszámolunk a friss helyi hírekről és kérdéseket teszünk fel, ha szükséges. Ha támogatnád ezt a munkát, csatlakozz tagjaink köréhez és támogass minket a Patreonon!
 


1 hozzászólás
bottom of page